Март 2018/2019.

Март 2018/2019.

У нашој школи одржано је Школско такмичење у шаху које организује Министарство просвете већ четврту годину за редом. Учествовало је педесет такмичара од првог до осмог разреда, а најбројнији су били ђаци најмлађа три разреда. Најуспешнији од њих бориће се 23. и 24. марта на Општинском такмичењу прво у појединачној конкуренцији, а затим у екпиној.

У оквиру теме „Нежива природа“ ученици одељења III/3 су кроз групни рад систематизовали научено градиво.

Ученици одељења III/3 су украсили хол школе својим ликовним радовима.

На Општинском такмичењу из географије које је одржано у недељу 10. марта Ена Макарић 8/2 заузела је друго место, Ивона Марковић 8/2 као и Соња Комазец 8/3 заузеле су 3. место.

 

У нашој школи је одржано такмичење у рецитовању.

У нашој школи је одржано такмичење „Мислиша“.

Нина – двоструко награђена

Нина Тојагић, ученица 8/2, награђена је на конкурсу „Лепо је волети“ који организује Дечији културни центар у част сећања на Мирослава Антића, и то у две категорије. За песму „Тебе да није“ добила је 1. награду за старији узраст, а за састав „Љубав“ освојила је 2. награду у категорији прозе. Приликом доделе награда, која се одржала у ДКЦ-у 20.3.2019. године, присуствовали смо омажу песнику на којем је пуштен снимак Мике Антића како рецитује своје песме а председник жирија Слободан Станишић сећао се своје сарадње и дружења са овим великаном наше поезије. Песник Станишић уручио је Нини и њеној наставници дипломе и своју нову књигу „Петак огребао колена“ која је управо тога дана промовисана.

Браво, Нина!

У одељењу I/3 у оквиру Пројектне наставе, са ученицима је реализована радионица „Воћне маштарије“. Кроз групни рад, користећи папире у боји и креп папир, ученици су испољили креативност.

Градско такмичење соло певача „Златна сирена“, одржано је у понедељак, 18. марта 2019. у Дечијем културном центру. Уна Марјановић 5/2, освојила 2. место у трећој категорији, жанр староградска песма.

Поводом Светског дана вода трећаци су на часу одељенског старешине разговарали о значају вода за човечанство и дали свој допринос у промовисању пожељних модела понашања кроз израду плаката и ликовних радова.

У целом свету је месец март у знаку Франкофоније. Мали допринос овој манифестацији која прославља француски језик и културу дали су ученици 6. и 7. разреда. Поводом Дана Франкофоније, организоване су радионице на тему Goût de France (Укуси Француске). Ученици су донели у школу soufflé au chocolat и galettes bretonnes које су сами спремили, организовани у групе. Француски шансони, филмови о француској кухињи уз мотиве Ајфелове куле употпунили су доживљај и пренели дух Француске. Ученици су активно учествовали у радионицама и подржали вредности које Франкофонија промовише „једнакост, комплементарност и солидарност“.

У нашој школи је одржано Општинско такмичење у шаху у екипној и у појединачној конкуренцији.

Наставнице наше школе, Јелена Тодоровић и Слађана Боричић су од 19. до 25. 3.2019.године присуствовле семинару „ Empowering minorities“  у програму Ерасмус плус, који има за циљ укључивање мањинских група у заједницу и стварање боље климе у школи за сву децу. Семинар је организован у Приштини , а под покровитељством Европске уније. Реч је о пројекту организације „ДЕА“ из Албаније, а партнери на пројекту су, осим наше организације из Србије и организације из Румуније, Чешке, Сирије, Македоније, Италије, Црне Горе, Грчке и Албаније.

На мултикултуралној вечери која је организована прве вечери боравка, наше чланице су представиле Србију изложбеним штандом са нашим производима. Такође, упознале су остале учеснике са традиционалним српским обичајима везаним за слављење Бадње вечери, као и са нашим националним плесом – колом.

У наредном периоду ће се организовати радионице за које је наша школа добила донације јер наставнице Слађана Боричић и Јелена Тодоровић биле учеснице овог семинара.

У уторак, 26. марта 2019. године одржана је радионица за предшколце. Деца су уз помоћ учитеља правила пролећне круне и цвеће. Било је веома занимљиво, уживали су и деца и учитељи.

Дођите да се опет дружимо на нашој следећој радионици која ће бити одржана 2. априла у 18 часова!

Чланови читалачког клуба „Књигобројци“ су уживали у читању и тумачењу романа „Основци“ Биљане Лане Максимовић. Дошли су до закључка да несрећне породичне ситуације нису разлог да неко постане лош. Верују да је пут до решења вршњачког насиља да те насилне ситуације пријаве одраслим особама. Томе су их научили јунаци романа, Марко и Коста.

На Општинском такмичењу из српског језика наши ученици су постигли одличне резултате.

Честитамо!

5.разред
Ђорђе Лужњанин
6. разред
Ника Блешић
Растко Марјановић
Тара Арсић
7.разред
Владимир Ивановић
Лара Попов
8.разред
Марија Шотић
Ена Макарић
Пласман
  2.место
 1. место
 1. место
 3. место
 3. место
 3. место
 1. место
 2. место
Наставник
Слађана Боричић
Љубинка Ђурачић
Љубинка Ђурачић
Љубинка Ђурачић
Бојана Јорданов
Бојана Јорданов
Љубинка Ђурачић
Љубинка Ђурачић

Ученици трећег разреда су остварили велики успех на Општинском такмичењу из математике. Можемо се похвалити са два прва, једним другим и три трећа места.

У нашој школи реализована је акција уређења школског дворишта.Назвали смо је ПРОЛЕЋЕ ДОЛЕЋЕ. У акцији су учествовали ученици седмих и осмих разреда. Акција је трајала два дана. У присуству техничког особља школе ученици су успели да очисте двориште испред службеног улаза од остатака лишћа и припреме га за даље радове.

Ученици су показали изузетно ангажовање и уложили своје драгоцено време у ову активност. На овај начин ученици су показали и врло развијену еколошку свест о значају очувања животне средине и уређењу простора у коме проводе велики део времена.