Новембар 2018/2019.

Новембар 2018/2019.

У суботу 3. новембра ученици наше школе уприличили су приредбу за своје родитеље, пријатеље школе, наставнике и све оне који су посетили наш свечани дан. На почетку нашег програма директорка је поздравила све присутне, а затим су се представљали ученици свих разреда кроз песму, игру и глуму приредивши сјајан културно – уметнички програм, овог пута посвећен нашем главном граду – Београду. Приредбу су увеличали и балетски играчи из балетске школе „Лујо Давичо“.

Ученици одељења V/2 су на часу ликовне културе сликали на тему винчанска култура.

Радови ученика шестог разреда на часу цртања, сликања и вајања.

У одељењу III/2 кроз часове народне традиције ученици и родитељи заједно одржавају часове током читаве школске године. Преносе знање, уче кроз игру, друже се и стичу нова искуства. Завирите мало у нашу учионицу!

БОМБОНЏИЈА – ВИДЕО

КОВАЧ – ВИДЕО

ЛИЦИДЕР – ВИДЕО

 ЛИВАЦ, ЗЛАТАР – ВИДЕО 

ПЕКАР – ВИДЕО

ПОСЛАСТИЧАР – ВИДЕО

ТКАЧ – ВИДЕО

Дечаци осмог разреда наше школе освојили су друго место на општинском такмичењу у рукомету.

У одељењима првог разреда у оквиру пројектне наставе, гост предавач графички дизајнер Маријана Луковић је на интересантан начин објаснила графички дизајн новчаница наше земље, а затим су ученици добили прилику да осмисле новчаницу свог одељења користећи одговарајућу симболику. Услов је био да то буде новчаница у апоенима који нису у оптицају у нашој земљи.

Поводом Међународног дана борбе против дијабетеса ученици трећег разреда су у оквиру својих одељења правили плакате о здравој исхрани, а као промоцију здравих стилова живота понели су и ужине направљене од свежег воћа и поврћа и интегралних житарица.

Ученици петог и шестог разреда наше школе освојили су Друго место на Општинском такмичењу у рукомету.

Ученици другог разреда су приредили јесењу ревију шешира. Обишли су и ученике првог разреда како би им показали своје креације.

У одељењу IV/2 одржан је угледни час „Како се живело за време владавине Турака“. Часу је присуствовао гостујући предавач који је ученицима приближио историјске садржаје и визуелно допринео бољем разумевању како су наши преци живели под Турцима. Овакав облик рада је веома успешан, занимљив и пре свега едукативан.