Вест

О пројекту у Берлину

Представници Удружења грађана „Свет речи“ из Велике Плане: Слађана Боричић- професорка ОШ“ Др Арчибалд Рајс“из Београда, Алекса Адамовић, Јана Јацић, Невена Јацић (професори Пожаревачке гимназије) и Ђорђе Милорадовић -студент из Деспотовца, у периоду од 03.до 12.новембра боравили су у Берлину, на тренингу у оквиру пројекта „South –East Adriatic Dialogе“ Аdria.

Партнери на пројекту су организације из Хрватске, Грчке, Македоније, са Косова и из Немачке.

Пројекат реализује „Comparative Research Network“ из Берлина у оквиру програма Ерасмус +.

Дан је био користан и едукативан за све учеснике тима из Србије.

На семинару су коришћене технике које доприносе разумевању и решавању конфликта и грађењу мира. Учесници тренинга данас су се упознали са техником причања прича и коришћења ове технике у сврху проналажења проблема, инспирације и решења у локалним срединама и школи.Такође, имали су прилику да се упознају са законским оквирима о сагласностима и дозволама за снимање оних са којима разговарамо при креирању приче или чланка.

Након повратка у Београд, Слађана Боричић је на Наставничком већу одржала предавање о конфликту, фазама конфликта, уочавању могућности у циљу превенције и , ако до конфликта ипак дође, како га превазићи и изградити мир.

[vcfastgallery columns=“4″ fg_style=“fg_style2″ fg_main_color=“#fc615d“ fg_secondary_color=“#ffffff“]

Leave a comment