О школи

Поштовани читаоче,

Прича о нашој школи започиње 22. децембра 1962. године, када је свечано отворена, а два дана касније раширила је своја врата за 1480 ђака. Како је насеље било велико и рађало се много деце, наша школа је саграђена како би се растеретиле школе које су већ постојале на територији Карабурме. Носила је име „Стјепан Стево Филиповић“ све до 1. децембра 2003. године.

Године су се низале, кроз школу су прошле генерације ученика, од којих би сваки могао да исприча своју причу о осам година најлепшег ђачког доба. То исто би могли урадити и наставници, од првог, па до овог тренутка у којем се ми дружимо, сарађујемо и поштујемо.

Наша школа се налази у мирном делу Карабурме. Дворишта су ушушкана између школске зграде, околних кућица, зеленила и имају поглед на Дунав. У двориштима и у самој школи пре наставе и за време школских одмора о безбедности ученика брину дежурни наставници. Настава се изводи само у једној смени и почиње од 8 часова. Како бисмо нашим ђацима пружили прилику да се свестрано развијају и напредују, шире своја интересовања и продубљују мотивацију, укључили смо се у пројекат „Обогаћен једносменски рад“, где учитељи и психолог школе са заинтересованом децом одржавају ликовне, спортске, енигматске и друге радионице.

За ученике првог, другог и трећег разреда организован је продужени боравак.  Боравак ради од 8 до 17 часова.

Школа годинама остварује запажене резултате у области васпитања и образовања деце. По броју награда и похвала убраја се у престижне школе у граду.

У нашој школи влада топла и породична атмосфера. Трудимо се да као и колеге са почетка наше приче, из далеке ’62. године, осим знања, деци усадимо праве вредности, да са њима разговарамо, посаветујемо их, радујемо се и подржавамо их у њиховим настојањима, тежњама,  жељама, сновима, како би им у што лепшем сећању остало осмогодишње дружење у нашој другој кући, која поносно носи име „Др Арчибалд Рајс“.

С поштовањем,

колектив ОШ „Др Арчибалд Рајс“