Вест

Приче које су важне

Наша школа се укључила у пројекат под називом Stories that Matter.

Кроз пројекат се развија нова методологија која комбинује рад партнера из Белгије –  „Digital Storytelling“ i DFC методологију.

Методологија Design for Change развијена је на основу design thinking методе и подразумева алате који се користе у пројектној настави и достижу изузетно висок ниво активног учешћа младих у свом учењу и друштвеном животу заједнице у којој живе. Кроз четири фазе – ОСЕТИ, ЗАМИСЛИ, УРАДИ и ПОДЕЛИ, млади стичу прилику за стварање нових идеја у процесу решавања одређеног проблема.

,, Digital Storytelling ” или ,,дигитално приповедање” користи дигиталне алатке за оживљавање наратива. Комбинују се звук, фотографије, видео клипови или техника кадар по кадар како би се испричала нека лична прича, за објашњавање неког концепта или аргументовано приповедање.

Пројекат ће водити наставницa Слађана Боричић  тренер „Digital Storytelling“- а. Пројектна настава по овој методологији спровешће се у одељењу VI-2

Након завршетка пројекта у школи, три најбоља пројекта у Србији представиће се на конференцији која ће се одржати идуће године у Бриселу.