Септембар 2018/2019.

Септембар 2018/2019.

Ученици другог разреда су заједно са својим учитељима приредили приредбу за пријем ђака првака.

У одељењу III/2 на часовима народне традиције у сарадњи са родитељима и учитељицом Љиљаном Војновић, током ове школске године одржавају се часови на којима ученици и родитељи заједно преносе своја знања и умећа. Први час посвећен је старом занату – посластичар. Предавачи су били Ивана Злонога са својом мамом Маријом.

Учимо, стварамо, примењујемо знања, дружимо се и уживамо.

Кошаркашки клуб Беовук презентовао је овај спорт ученицима млађих разреда.

У одељењу III/2 одржан је угледни час из математике: Римске цифре. Ученици су уз занимљиву презентацију, 3Д анимацију „Царичин град“ и групни рад са лакоћом савладали записивање бројева римским цифрама. Час припремила и реализовала учитељица Љиљана Војновић

Aveleo едукативно – рекреативни центар и ОШ „Др Арчибалд Рајс“, уз подршку Савета Европе и Европског центра за модерне језике, придружују се обележавању Европског дана језика радионицама под називом „Око света са седам језика“. Циљ радионица је промовисати вишејезичност и важност учења језика без обзира на године и окружење. Управо су вишејезичност и учење страних језикаод стране Европске уније виђени као предуслов за очување богате културне баштине Европе и међукултуролошко разумевање.