Шта смо радили

Литерарна секција у школској 2018/2019. години

Литерарне награде у првом полугодишту 2018/19.

И ову годину почели смо са мноштвом литерарних награда.

На конкурсу „Жарко Аћимовић“ Сцене свих креативних из Новог Сада добијене су две прве награде: Ивона Марковић и Олга Кисин, 4 друге награде: Марко Војиновић, Зорана Катић, Милица Ивановић и Ника Блешић, пет трећих награда: Филип Хрњак, Марија Шотић, Теодора Митић, Марина Жежељ и Нина Тојагић.

На конкурсу „Дани хумора за децу“ У Лазаревцу награђен је Марко Војиновић 3.наградом и Олга Кисин 2.наградом а професор и руководилац секције Љубинка Ђурачић добила је поводом јубилеја фестивала Захвалницу за велики допринос квалитету и успешности Међународног фестивала хумора за децу.

На конкурсу „Дани дечије поезије и прозе“ у Драгинцу награђена је 2.наградом за прозу Олга Кисин а похваљена је школа.

На конкурсу Књижевног друштва „Мала птица“ из Миријева у част Моме Димића награђени су Алекса Филиповић – 1.награда, Ђорђе Алексић – 2.награда, Игор Живановић – 3.награда, похваљена је Марија Шотић, а уврштени су у зборник и радови Нике Блешић, Тамаре Костић, Николине Костић, Филипа Хрњака и Марка Војиновића.

Честитамо!

„Невенов фестивал деце песника“, Савино Село

На 20. по реду  „Невенов фестивал деце песника“ позвана је и ове     године М. К., ученица 7-2 разреда, међу 20 финалиста. Ове године на конкурс „Невена“, најпознатијег и најстаријег дечјег литерарног часописа, пристигло је око 1200 радова, па су најбољи аутори одабрани за учешће на завршној свечаности која је одржана 17. маја у Савином Селу.   М.К. је прошле године на истом фестивалу добила уникатну Плакету „Никола Путић“ за најбољи прозни рад, па  ни ове године награда није изостала. Овог пута награђена је њена прича „Шта се то збива у мојој глави?“ Том приликом додељена је и школи тј. секцији повељаза дугогодишњу подршку и сарадњу са фестивалом.

Фестивал „Извор живе речи“, Колари

У мају 2008. Н. Ј., ученица 6-3, награђена је 3. наградом за прозу на традиционалном литерарном фестивалу у Коларима. Причом „У златном кавезу“ освојила је ово престижно признање које жири додељује за радове који се шаљу под шифром. Тако се Н.Ј. нашла у завичају Илије Милосављевића Коларца, заједно са предметним професором, Љубинком Марковић.

Конкурс Друштва за заштиту животиња „Орка“, Београд

На самом крају школске године, у јуну 2008, стигло је обавештење о новим наградама. Н. А., ученик 7-2  добио је 1. награду за песму „Пас луталица“, а  Ф. Ш., такође из 7-2, специјалну награду за песму „Као птица у кавезу“ на конкурсу „Орке“ под називом „Буди друг према животињама“. У просторијама Друштва награде су примили заједно са наставницом, такође похваљеном за сарадњу

У међувремену, било је још награда…

Дечја песничка сусретања Палилуле

– Н. А., 7-2     добио је 1. награду и пласман на Дечја песничка сусретања Београда

Дани хумора за децу, Лазаревац

У септембру нас увек сачека брдо награда за прошлу годину на хумористичком фестивалу у Лазаревцу. И ове године било је тако. Награде смо покупили у нарамцима: Н. Ј., 6-1(сад ученица 7. разреда) добила је 2. награду за прозу за хумореску „Надмудривање“. М. Ђ. 5-2 (сад 6. р.) награђена је 3. наградом за прозу за причу „Какав мајстор!“, а  Н. Р. из истог одељења 3. наградом за песму „Моје смешне згоде“, док је С. П. 7-2 (сад 8. р.) похваљена за причу „Никоме ни речи“. Љубинка Марковић добила је награду за професоре „Гашиних пет плус пет“ за „Најновије бисере из ђачких задатака“. У Лазаревцу смо били са директором 18. септембра 2008. и ево како је то изгледало:

Дани дечје поезије и прозе, Драгинац

11. октобра 2008. поново смо путовали по награду, сада у Драгинац код Лознице. У овом месту одржава се 23. пут ове године Фестивал дечје поезије и прозе. Радови (из претходне школске године) награђују се по врло јаком критеријуму, јер се од 1. до 8. разреда додељује само по једна прва, друга и трећа награда у категорији прозе, а исто је и са поезијом. С. П., сада ученица 8-2, добила је 2. награду за причу „Никоме ни речи“ и путовала са наставницом по њу у Вуков крај.