Јун 2018/2019.

Јун 2018/2019.

У оквиру пројектне наставе ученици првог разреда су са својим учитељицама приредили завршне приредбе на тему „Здрава исхрана“. Ученици четвртог разреда су приредили опроштајне приредбе, док су ученици III/3, са својом учитељицом, из љубави према глуми, песми и игри, сада већ традиционално, приредбом обележили крај школске године.

У априлу месецу је реализован пројекат „ПТИЦЕ“ у сарадњи са организацијом

„Пријатељи деце Палилула“. Пројекат је омогућио корелацију између српског језика,

ликовне културе,биологије и технике и технологије,информатике.

Прва фаза је била израда ликовних и литерарних радова на тему „Птице“.

Награду за цртеж на тему птице добио је Душан Радисављевић 1-3 и квалификовао се на градско такмичење и освојио диплому, а литерарну специјалну награду освојила су Анђела Буха 6-1, Милан Николић 6-1 и Ана Ђачић 6-1.

У изради радова учествовали сви ученици од првог до осмог разреда.

Друга фаза је израда кућица за птице и учествовање у квизу знања – „Птице мог краја“. Прво место на градском такмичењу у изради кућица за птице освојио је Матеја Зјачић 6-2, а Ђурђа Станојевић и Никола Тодоровић из 6-2 и Анђела Буха и Ана Ђачић и Милан Николић 6-1 су добили дипломе.

У квизу знања о птицама ученици су освојили четврто место. Мешовиту екипу су чинили следећи ученици следећи ученици: Ана Ђачић , Анђела Буха, Милан Николић сви из 6-1 и Десанка Станојевић из 8-3.

Приредиле: Ана Бешенски – професор биологије и хемије

Дубравка Грбовић – професор биологије

 

Активности Црвеног крста за школску 2018/2019. годину можете видети ОВДЕ.

Ученик генерације

На Видовдан 2019. године подељене су Дипломе „Вук Караџић“ и проглашен је ученик генерације 2018/19. Ову ласкаву титулу заслужила је, захваљујући највећем броју освојених награда на такмичењима, Ена Макарић, ученица 8/2. Ени је награду (у виду комплета књига Јована Дучића) за најбољу међу најбољима уручила директорка школе Албина Холод.