Главни мени

Јун 2018/2019.

У оквиру пројектне наставе ученици првог разреда су са својим учитељицама приредили завршне приредбе на тему "Здрава исхрана". Ученици четвртог разреда су приредили опроштајне приредбе, док су ученици III/3, са својом учитељицом, из љубави према глуми, песми и игри, сада већ традиционално, приредбом обележили крај школске године. 

 

У априлу месецу је реализован пројекат „ПТИЦЕ“ у сарадњи са организацијом

„Пријатељи деце Палилула“. Пројекат је омогућио корелацију између српског језика,

ликовне културе,биологије и технике и технологије,информатике.

Прва фаза је била израда ликовних и литерарних радова на тему „Птице“.

Награду за цртеж на тему птице добио је Душан Радисављевић 1-3 и квалификовао се на градско такмичење и освојио диплому, а литерарну специјалну награду освојила су Анђела Буха 6-1, Милан Николић 6-1 и Ана Ђачић 6-1.

У изради радова учествовали сви ученици од првог до осмог разреда.

Друга фаза је израда кућица за птице и учествовање у квизу знања - "Птице мог краја". Прво место на градском такмичењу у изради кућица за птице освојио је Матеја Зјачић 6-2, а Ђурђа Станојевић и Никола Тодоровић из 6-2 и Анђела Буха и Ана Ђачић и Милан Николић 6-1 су добили дипломе.

У квизу знања о птицама ученици су освојили четврто место. Мешовиту екипу су чинили следећи ученици следећи ученици: Ана Ђачић , Анђела Буха, Милан Николић сви из 6-1 и Десанка Станојевић из 8-3.

Приредиле: Ана Бешенски – професор биологије и хемије

                     Дубравка Грбовић – професор биологије

 

Активности Црвеног крста за школску 2018/2019. годину можете видети ОВДЕ.

Maj 2018/2019.

У четвртак 9. маја код хале "Александар Николић" одржана је Марковданска атлетска трка у организацији Општине Палиула. Учествовали су ученици наше школе. Ученица одељења III/3 освојила је прво место у конкуренцији 400 м за ученике трећег и четвртог разреда. 

 

У нашој школи одржн је крос РТС-а на ком су учествовали ђаци од четвртог до шестог разреда.

 

 

У одељењу III/2, ученици су на драмској секцији припремили луткарске представе. Самостално су осмислили текст, лутке и сцену. Своју креацију и умеће приказаће другарима из школе. 

Дружимо се, играмо и стварамо!

 

Ученици петог разреда су на часовима музичке културе исказали своју креативност правећи ритмичке удараљке. 

 

У свечаној сали ОШ "Др Арчибалд Рајс" 15.5.2019.је одржана прва од четири радионице које се баве интеграцијом мањинских група. Технике које ће се користити ће допринети сваком учеснику да сагледа себе и људе који га окружују.

Циљ радионица је стварање позитивног окружења за сваког појединца.

Радионице су једна од пратећих активности у оквиру пројекта "Emprowering Minorities - Project to improved practices for work with minorities" који спроводи ДЕА НГО. Наша школа је партнер УГ “Свет речи“ из Велике Плане, koja је једна од партнерских организација на овом великом пројекту развоја капацитета.

Пројекат је кофинансиран од стране ЕУ у оквиру програма Ерасмус +.

Учесници прве радионице "Идентитет" били су ученици шестог и седмог разреда ове основне уз подршку ученица 5-1.

Радионичарка је била Слађана Вукичевић Боричић, професорка српског језика у овој школи, која је била једна од учесница тренинга који је у марту организован у Приштини.

 

 

На часу ликовне културе ученици одељења III/3 су исказали своју креативност цртајући на тему "Необичан цвет". Нашим радовима украсили смо хол школе.

 

 

Радионица „ Стереотипи и предрасуде“, друга у низу, је одржана 22.5.2019. О стереотипима и предрасудама су говорили ученици 6. И 7. разреда. Са тврдњом да Роми не иду у школу јер су лењи се није сложио ниједан ученик. Један број ученика сматра да особе са посебним потребама имају мању потребу за емотивним интеракцијама са другим људима и да не примећују када их окружење не прихвата.

Радионичар је била Слађана Боричић, наставница српског језика.

 

 

У одељењу III/2 ученици су на часовима народне традиције заједно са родитељима били предавачи. Овога пута тема је била "Улични продавци".

УЛИЧНИ ПРОДАВЦИ - ВИДЕО 

 

На Општинском такмичењу под називом "Дан изазова" прво место у конкуренцији за дечаке петог разреда заузео је Матеја Ђорђевић V/3, а у конкуренцији девојчица Теодора Зорић V/1. Треће место у конкуренцији дечака седмог разреда заузео је Огњен Антић VII/3 . 

 

 

У нашој библиотеци уприличена је изложба припрема за угледне часове које су наствници одржали током школске 2018/2019. године. Изложбу можете посетити до 22. јуна.

 

 

Представнице саобраћајне полиције МУП-а одржале су едукативно предавање ученицима трећег разреда о безбедности у саобраћају под називом "Безбедност за све". Деца су активно учествовала питањима и својим искуствима, а добили су и тестове како би проверили своје знање о саобраћају.

 

Пројекат ""Empowering Minorities - Project to improved practices for work with minorities"/ Erasmus +
 
У среду, 31. 5. 2019. године, у ОШ "Др Арчибалд Рајс" у Београду, која је сарадник УГ "Свет речи" на пројекту, одржана је трећа радионица чији је циљ интеграција мањинских група. Тема ове радионице биле су могућности националних мањина, нарочито Рома, како да учине и сами нешто не би ли постали уочени. Радоничарка је и овог пута била Слађана Боричић, проф. српског језика у овој школи која је прошла седмодневну обуку која је крајем марта организована у Тирани. Алати су научени на семинару у Приштини. Радионице су део локалних активности у земљама које су партнери "Empowering Minorities - Project to improved practices for work with minorities". Овај велики и значајан пројекат кофинансиран од стране ЕУ у оквиру програма Erasmus + спроводи "DEO NGO".
 

У суботу, 1. јуна 2019. године, ученици од првог до четвртог разреда са својим учитељима посетили су Бранковину, Ваљево и Бању Врујци, обогатили своја историјска и културолошка знања, упознали своју земљу, и наравно, сјајно се забавили дружећи се. 

Април 2018/2019.

У нашој школи одржана је радионица коју су посетили предшколци, будући прваци. Заједно са својим будућим учитељима правили су васкршње зеке у част предстојећег празника.

 

Ученици одељења III/3 су на часу српског језика, обрађујући песму Григора Витза "Какве је боје поток", уочили песничке слике, а затим књижевни занос претворили у ликовни.

 

 

На часу народне традиције у одељењу III/2 родитељи и деца су били предавачи. На овом часу тема је била "Воскар".

Погледајте видео ОВДЕ.

 

У нашој школи одржан је пробни завршни испит.

 

Трећаци награђени и похваљени на овогодишњем такмичењу "Мислиша".

Награђени трећаци

 

Ника и Вељко – награђени шестаци

У пролеће се нижу нови литерарни фестивали и нове награде. На Фестивалу београдских основаца „Мали победник“ у финалу се нашла Ника Блешић из 6/1 са песмом „Звездано небо“. Такмичење најбољих одржано је у организацији „Култарта“ из Бањалуке, у Дечијем културном центру у Београду. У зборнику су се, осим Никине две песме, нашле и песме Ивоне Марковић и Марине Жежељ (8/2), које су се такође представиле на овом сусрету најлепших поетских радова. Ника је освојила 3.награду, у врло јакој конкуренцији, где је жири састављен од еминентних песника имао тежак посао. Наши литерарци су, заједно са подршком и менторком Љубинком Ђурачић, уживали у целодневном дружењу са вршњацима и песницима.

Дечији културни центар наградио је и Вељка Љубојевића из 6/3 на конкурсу „Мој смешни свет“. Вељко је добио 1.награду за причу „Скица за моју аутобиографију“, а како је изгледало дружење са писцима Виолетом Јовић и Слободаном Станишићем може се видети на фотографијама.

 

 

Ученици другог разреда су украсили школске паное цртежима и порукама поводом Дана планете Земље. 

 

 

 

Ове године одељења III/3 и IV/2 су ишла на наставу у природи у Сокобању. Поред спортских и забавних активности, које су незаобилазни део путовања, ученици су научили о историјском и културном благу овог предела и уживали у природним лепотама ове чувене бање. Осмеси на лицима деце говоре о незаборавном проводу и успоменама које ће носити цео живот.

Радујемо се следећем путовању!

Март 2018/2019.

У нашој школи одржано је Школско такмичење у шаху које организује Министарство просвете већ четврту годину за редом. Учествовало је педесет такмичара од првог до осмог разреда, а најбројнији су били ђаци најмлађа три разреда. Најуспешнији од њих бориће се 23. и 24. марта на Општинском такмичењу прво у појединачној конкуренцији, а затим у екпиној. 

 

У оквиру теме "Нежива природа" ученици одељења III/3 су кроз групни рад систематизовали научено градиво. 

 

 

Ученици одељења III/3 су украсили хол школе својим ликовним радовима.

Свемир

 

На Општинском такмичењу из географије које је одржано у недељу 10. марта Ена Макарић 8/2 заузела је друго место, Ивона Марковић 8/2 као и Соња Комазец 8/3 заузеле су 3. место. 

 

У нашој школи је одржано такмичење у рецитовању.

 

 

У нашој школи је одржано такмичење "Мислиша".

 

 

Нина – двоструко награђена

Нина Тојагић, ученица 8/2, награђена је на конкурсу „Лепо је волети“ који организује Дечији културни центар у част сећања на Мирослава Антића, и то у две категорије. За песму „Тебе да није“ добила је 1. награду за старији узраст, а за састав „Љубав“ освојила је 2. награду у категорији прозе. Приликом доделе награда, која се одржала у ДКЦ-у 20.3.2019. године, присуствовали смо омажу песнику на којем је пуштен снимак Мике Антића како рецитује своје песме а председник жирија Слободан Станишић сећао се своје сарадње и дружења са овим великаном наше поезије. Песник Станишић уручио је Нини и њеној наставници дипломе и своју нову књигу „Петак огребао колена“ која је управо тога дана промовисана.

Браво, Нина!

 

У одељењу I/3 у оквиру Пројектне наставе, са ученицима је реализована радионица "Воћне маштарије". Кроз групни рад, користећи папире у боји и креп папир, ученици су испољили креативност. 

 

Градско такмичење соло певача "Златна сирена", одржано је у понедељак, 18. марта 2019. у Дечијем културном центру. Уна Марјановић 5/2, освојила 2. место у трећој категорији, жанр староградска песма. 

 

Поводом Светског дана вода трећаци су на часу одељенског старешине разговарали о значају вода за човечанство и дали свој допринос у промовисању пожељних модела понашања кроз израду плаката и ликовних радова. 

 

У целом свету је месец март у знаку Франкофоније. Мали допринос овој манифестацији која прославља француски језик и културу дали су ученици 6. и 7. разреда. Поводом Дана Франкофоније, организоване су радионице на тему Goût de France (Укуси Француске). Ученици су донели у школу soufflé au chocolat и galettes bretonnes које су сами спремили, организовани у групе. Француски шансони, филмови о француској кухињи уз мотиве Ајфелове куле употпунили су доживљај и пренели дух Француске. Ученици су активно учествовали у радионицама и подржали вредности које Франкофонија промовише „једнакост, комплементарност и солидарност“.

 

У нашој школи је одржано Општинско такмичење у шаху у екипној и у појединачној конкуренцији. 

  

 

Наставнице наше школе, Јелена Тодоровић и Слађана Боричић су од 19. до 25. 3.2019.године присуствовле семинару „ Empowering minorities“  у програму Ерасмус плус, који има за циљ укључивање мањинских група у заједницу и стварање боље климе у школи за сву децу. Семинар је организован у Приштини , а под покровитељством Европске уније. Реч је о пројекту организације "ДЕА" из Албаније, а партнери на пројекту су, осим наше организације из Србије и организације из Румуније, Чешке, Сирије, Македоније, Италије, Црне Горе, Грчке и Албаније.

На мултикултуралној вечери која је организована прве вечери боравка, наше чланице су представиле Србију изложбеним штандом са нашим производима. Такође, упознале су остале учеснике са традиционалним српским обичајима везаним за слављење Бадње вечери, као и са нашим националним плесом - колом.

У наредном периоду ће се организовати радионице за које је наша школа добила донације јер наставнице Слађана Боричић и Јелена Тодоровић биле учеснице овог семинара.

 

 

У уторак, 26. марта 2019. године одржана је радионица за предшколце. Деца су уз помоћ учитеља правила пролећне круне и цвеће. Било је веома занимљиво, уживали су и деца и учитељи.

Дођите да се опет дружимо на нашој следећој радионици која ће бити одржана 2. априла у 18 часова!

 

Чланови читалачког клуба "Књигобројци" су уживали у читању и тумачењу романа "Основци" Биљане Лане Максимовић. Дошли су до закључка да несрећне породичне ситуације нису разлог да неко постане лош. Верују да је пут до решења вршњачког насиља да те насилне ситуације пријаве одраслим особама. Томе су их научили јунаци романа, Марко и Коста.
 

На Општинском такмичењу из српског језика наши ученици су постигли одличне резултате.

Честитамо!

5.разред
Ђорђе Лужњанин
6. разред
Ника Блешић
Растко Марјановић
Тара Арсић
7.разред
Владимир Ивановић
Лара Попов
8.разред
Марија Шотић
Ена Макарић
                                 
Пласман
  2.место
 
 1. место
 1. место
 3. место
 
 3. место
 3. место
 
 1. место
 2. место
               
                   
Наставник
Слађана Боричић
 
Љубинка Ђурачић
Љубинка Ђурачић
Љубинка Ђурачић
 
Бојана Јорданов
Бојана Јорданов
 
Љубинка Ђурачић
Љубинка Ђурачић
                                
 
 

Ученици трећег разреда су остварили велики успех на Општинском такмичењу из математике. Можемо се похвалити са два прва, једним другим и три трећа места. 

 Општинско такмичење из математике

 

 Ученици првог разреда, одељења целодневне наставе, учествовали су у радионици "чаролије од поврћа". Од поврћа су направљене маштовите фигуре животиња.

 

На часу ликовне културе ученици одељења III/3 су у оквиру група од пластелина правили парк. 

 

 

 

У нашој школи реализована је акција уређења школског дворишта.Назвали смо је ПРОЛЕЋЕ ДОЛЕЋЕ. У акцији су учествовали ученици седмих и осмих разреда. Акција је трајала два дана. У присуству техничког особља школе ученици су успели да очисте двориште испред службеног улаза од остатака лишћа и припреме га за даље радове.  

Ученици су показали изузетно ангажовање и уложили своје драгоцено време у ову активност. На овај начин ученици су показали и врло развијену еколошку свест о значају очувања животне средине и уређењу простора у коме проводе велики део времена. 

                                                                                                                             

Бројач посета

619994

Јавне набавке

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31