Главни мени

Maj 2017/2018.

8. мај - У организацији Општине Палилула, код хале "Александар Николић", одржана је Мартовданска атлетска трка. Ана Аћимовић IV/1 је заузела треће место, а Алекса Тепић IV/2, Сара Блешић IV/2 и Филип Лукић IV/1 заузели су се нашли међу првих десет. 

 

11. мај - Наша школа се прикључила кросу РТС-а. Ученици од првог до четвртог разреда, као и ученици осмог разреда, су у школском дворишту претрчали дистанце у складу са својим узрастом, а сутра ће на стадиону ОФК - а у кросу учествовати и ученици других разреда. 

 

11. мај - Поводом Светског дана писања писама, ученици другог разреда наше школе су писали писма бакама и декама. Тиме је остварен допринос култури писаног изражавања. Ученици су били у прилици да ставе сопствена писма у коверту, да напишу адресу, залепе маркицу. Ове активности су заокружене тако што су писма прослеђена поштом 11. 5. 2018. године, када се писање писама и обележава у свету.

 

12. мај - Одржано Општинско такмичење у првој помоћи, а наша екипа заузела је треће место. Ученике наше школе водила проф. ликовне културе Јелена Војновић.

  

 

Ученици од петог до осмог разреда су показали велику заинтересованост за ликовну секцију.

  

 

16. мај - Дана 16.5.2018.године у нашој школи је одржана изложба кућних љубимаца. У врло лепој атмосфери смо се дружили са кућним љубимцима које су ученици са радошћу донели на изложбу. Избор љубимаца био је врло разноврстан-различите расе паса, егзотичне тигрице, помало уплашени кунићи и морско прасе као и једна корњача. Гласање за најлепшег љубимца одвијало се у две конкуренције-расе паса и остали љубимци, резултате гласања објавићемо до краја школске године. Сви ученици који су учествовали на изложби добиће дипломе за учешће на истој,а власници три првопласирана љубимца добиће специјалне дипломе. Изложба је имала хуманитарни карактер,а новац који је скупљен биће уплаћен на жиро рачун одређене установе коју изаберу чланови Ученичког парламента и Еколошке секције. Захваљујемо се свим учесницима изложбе, свима онима који су дошли да погледају љубимце, родитељима, а посебно појединим бакама кије су дошле заједно са унуцима улепшају наше дружење. До следеће године ЈЕДАН ВЕЛИКИ ЕКО ПОЗДРАВ.

 

Ученици осмог разреда су правили сапуне. Прављени су сапуни за прање веша од свињске масти, глицерински за кожу, сапуни од кокосовог уља, са уљем поморанџе, са куркумом ... Поред сваког сапуна постоји и рецепт, па ако желите опробајте се.

 

16. мај - Општина Палилула и Центар за културу „ Влада Дивљан“ омогућили су ученицима 7. и 8. разреда наше школе да погледају Монодраму „Мудри и јуначни војвода Јанко Катић“, по тексту Милована Витезовића, а у извођењу београдског глумца Александра Дунића. Представа је одржана 16.05.2018. године у свечаној сали наше школе.
Монодрама представља животопис једног од најзначајнијих и најхрабријих војвода Првог српског устанка. Веома образован за оно доба, говорио је немачки и турски језик, па је био званични Карађорђев преводилац на преговорима у мају 1804. године у Земуну и даље све до изненадне погибије пар дана пре битке на Мишару 1806. Године. Популарни глумац сматра да сва деца треба да погледају ову монодраму, пошто их подстиче на неговање непролазних, епских вредности, као што су племенитост и поштење.

 

17. мај - Поводом Међународног дана спорта ученици четвртог и петог разреда надметали су се у фудбалу, кошарци и елементарној игри "Између две ватре".

17. мај - У суботу 12. маја на стадиону ОФК Београда наша школа се прикључила кросу РТС -а. Трчали су ученици од петог до седмог разреда. 17. маја директорка школе је доделила дипломе најбоље пласираним ученицима.

 

17. мај - Поводом славе града Београда Спасовдана ученици наше школе су литијом кроз престоницу прославили празник Христовог Вазнесења.  

19. мај. - Ученици од првог до четвртог разреда посетили су Тршић и уживали у лепотама родног места Вука Караџића.

22. мај - У оквиру спортске недеље, поводом међународног дана спорта, ученици другог и трећег разреда су организовали турнир у фудбалу и елементарној игри "Између две ватре". 

 

Поетско пролеће 2018. - Најновије награде нашим младим песницима стижу са различитих страна. Невена Јеврић, ученица 8-2, добила је 3.награду на Фестивалу „Деца међу нарцисима“ у Чајетини. На конкурсу љубавне поезије „Златни лептир“ посвећеном Десанки Максимовић, у организацији Дечијег културног центра Београд, награђене су четири наше ученице. Милица Ивановић из 7-2, Ана Вилотијевић и Јулија Јеличић из 8-2 добиле су 3.награду за песме, а Сара Миленовић (8-2) награђена је специјалном наградом за циклус песама. Објављени су резултати фестивала „Краљевство бијелих рада“ из Бијелог Поља на којем је Лука Бојичић из 8-2 добио 3.награду.

 

30. мај - Поводом Дана изазова код хале "Александар Николић" ђаци наше школе су трчали трку на 400 метара, а најуспешнији ученик је освојио медаљу.

 

30. мај - Асоцијација за безбедност у саобраћају едуковала је децу од првог до четвртог разреда о правилима понашању на тротоару и коловозу. 

Бројач посета

603375

Јавне набавке

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31