Главни мени

Април 2017/2018.

Финале „Малог победника“

          Наши литерарци су се и ове године нашли у финалу највећег београдског песничког фестивала за основце – „Мали победник“. Ову манифестацију већ шести пут организује „Култарт“ из Бањалуке као београдски огранак највећег регионалног дечијег песничког фестивала – „Дјечије царство“. Осмаци Лука Бојичић и Николина Костић ушли су у најужи избор и финале такмичења, а песме још деветоро наших ученика уврштене су у шири избор и штампане у зборнику. Млади песници су са наставницом Љубинком Ђурачић, руководиоцем литерарне секције, ишли у Раковицу, дружили се са одраслим песницима и својим вршњацима, наступали у програму и подржали своје другове финалисте. У школу су се финалисти вратили са дипломама, медаљама и књигама, а и сви остали са својим примерком зборника и мноштвом утисака које су употпунила дружења са песницима Слободаном Станишићем, Тодетом Николетићем, Јовом Чулићем, Душаном Поп-Ђурђевом и Мирославом Кокошаром.

 

 

18. април - Поводом завршетка на реконструкцији малог дворишта нашу школу су посетили председник Општине Палилула Александар Јовичић и члан Већа Oпштине задужен за образовање и социјална питања Станко Гујаничић.

 

 20. и 21. априла - Изведена је екскурзија за ученике 7. и 8. разреда ОШ „Др Арчибалд Рајс“. На пут су кренула 63 ученика са разредним старешинама (Славица Тадић, Дубравка Грбовић и Драгана Ранковић водиле су осмаке, а Милош Танић и Љубинка Ђурачић седмаке) и директорком школе Албином Холод.

       Програм је обухватао одлазак у Ниш, обилазак Чегра, Ћеле куле и логора Црвени крст, као и посету Тврђави. Потом се наставило ка Крушевцу, где је у хотелу „Даби“ била вечера, дискотека и ноћење. Други дан је отпочео доручком у истом хотелу, уследио је обилазак цркве Лазарица и повратак на ручак, а потом и одлазак у Јагодину са посетом Зоо-врту и Ђурђевом брду.

     Програм је у потпуности реализован. Ученици, наставници, директорка и представници агенције једногласни су у оцени да је ова екскурзија испунила задате циљеве и очекивања. О утисцима говоре и фотографије у прилогу.

 

 

 

23. април - Дечији културни центар из Београда расписао је литерарни конкурс „Мој смешни свет“ у част Бране Цветковића, хумористе. Наши литерарци поново су освојили важне награде: Ника Блешић из 5.разреда добила је другу награду, а Зорана Катић (6.разред) и Филип Хрњак (7.разред) – трећу. По награде су ишли 23.априла 2018. Године, у пратњи публике у којој су били родитељи, браћа и другови, са наставницом која је примила награду у име секције.

  

 

 

24. април - Чланови бибилиотечке секције и ученици одељења II/3 су поводом Светског дана књиге са библиотекарком школе Елизабетом Јовић и учитељицом Маријом Туфегџић посетили оближњу библиотеку "Милутин Бојић". Имали су прилике да се упознају са начином рада библиотеке, да науче нешто ново о познатом књижевнику Милутину Бојићу, по коме библиотека носи име, као и да прегледају и прелистају интересантна и необична издања и дела која се у библиотеци могу наћи. 

 

 

У духу пролећа и константног и пажљивог уређивања школског ентеријера и екстеријера, уређен је и главни улаз у школу.

 

 

29. април - У недељу, 29.априла 2018.године, одржано је Окружно такмичење из српског језика у ОШ "Љуба Ненадовић". Од наших ученика који су се пласирали на овај ниво такмичења најуспешнија је била Ника Блешић из 5-1. Она је освојила прву награду, исто као што је био њен успех и на Општинском такмичењу. Честитке Ники!

Бројач посета

603443

Јавне набавке

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31