Главни мени

Март 2017/18.

6. март - Ученици 5/2, 6/1 и 7/2 су гледали интерактивну представу "Епске игрице: Зидање Скадра".

 

12. март - Данас је у нашој школи одржано такмичење у рецитовању.

 

 

13. март - Чланови библиотечке секције су ученицима првог разреда припремили приредбу поводом уписа у школску библиотеку.

 

16. март - Нове награде литерарцима

На литерарном конкурсу „Станислав Препрек“ Сцене свих креативних из Новог Сада награђено је петоро наших ученика за поезију и прозу. Дипломе су нам стигле, пошто на доделу ми нисмо могли да стигнемо.

Дечији културни центар из Београда организовао је, у част дана рођења Мирослава Антића, конкурс „Лепо је волети“ за љубавне песме. Наши осмаци Невена Јеврић и Лука Бојичић награђени су другом, односно трећом наградом. На доделу смо ишли уз подршку другара литерараца. Присуствовали смо лепом програму у ДКЦ-у, приказивању филма о Мики Антићу, као и сећању Слободана Станишића на дружење са великим песником. Успут смо и обишли изложбу костима из серије о Немањићима у Галерији РТС-а. Део атмосфере види се и на фотографијама.

  

 

22. март - Одржана је радионица за будуће прваке "Весели зека". Малишани су са својим будућим учитељицама уживали у својим рукотворинама.

 

23. март - На управо одржаном општинском турниру у малом фудбалу наши дечаци петог и шестог разреда су освојили друго место. Редом смо побеђивали школе "Милена Павловић Барили", резултатом 4:1, затим смо после нерешеног резултата (3:3) после пенала победили школу "Јован Поповић". У полуфиналу смо са 2:1 победили школу "Стеван Дукић" . На крају смо, после преокрета, изугбили од школе "Ослободиоци Београда" у финалној утакмици и тим поразом заузели друго место. Играчи који су остварили овај успех су: Хрњак Алекса, Огњен Антић, Милош Лужњанин, Владимир Ивановић, Матеја Петковић, Огњен Миленовић, Растко Марјановић. Огњен Антић је са осам голова био најбољи стрелац турнира. 

23. март - Данас је у нашој школи обележен Светски дан метеорологије. Презентацију можете погледати ОВДЕ.

 

светски ДАН  МЕТЕРЕОЛОГИЈЕ

23.03.2018. године

Светски дан метереологије 23. март  обележава се од 1950. године, када је основана  Светска метеоролошка организација (WМО) која се бави атмосфером, климом и водама. Обележавање Светског дана метеорологије посвећује се унапређењу националних хидрометеоролошких служби за праћење и прогнозирање климе и утицаја климатских промена на здравље људи, природне ресурсе и привреду. Уобичајено је да Светска метеоролошка организација и Националне хидрометеоролошке службе 189 држава-чланица, специјализоване агенције Уједињених нација, сваке године славе тај дан тако што га посвете некој од актуелних тема. Тему делегира сама Светска метеоролошка организација.

​Србија спада у европске земље са дугогодишњом традицијом у метеорологији. Далеке 1848. године у Београду су уведена прва редовна метеоролшка мерења, а од 1888. године Министар просвете и црквених дела донео je Уредбу о оснивању јединствене мреже метеоролошких станица у Краљевини Србији. Тада је и оснивана државна метеоролошка служба у Србији која се данас зове  Републички хидрометеоролошки завод СрбијеМетеорологија је наука о Земљиној атмосфери и променама у њој. Метеорологија проучава промене временских услова око нас. Ова наука се и даље развија и отвара могућности њеног коришћења за побољшање свакодневног живота и потреба људи.

 

 

24. март - Данас је у нашој школи одржано Општинско такмичење из српског језика.

27. март - У нашој школи је одржано још једно дружење са будућим првацима. Другари су правили васкршње украсе у част наступајућим празницима.

 

 

24. март -

Општинско такмичење из српског језика

У нашој школи је 24. марта 2018.године одржано Општинско такмичење из српског језика и језичке културе. Учествовало је 246 ученика из 17 школа са Палилуле. У припремању и организацији овог великог такмичења наставницама српског језика помагали су седмаци као волонтери и дежурни ученици. Наши такмичари остварили су одличне резултате - од четрнаесторо учесника њих деветоро је освојило дипломе:

5. разред

Ника Блешић 19 поена, 1. место

Игор Живановић 16 поена, 3.место

6.разред

Лара Попов 20 поена, 2.место

Василије Мутић 17 поена, 2.место

Владимир Ивановић 17 поена, 2.место

Јована Вељковић 16 поена, 3.место

7.разред

Петар Вилотијевић 15 поена, 3.место

8.разред

Мирјана Ожеговић 17 поена, 2.место

 

 

Наше ученице Анастасија Хоманов (VI/1), Мина Антић (VI/2), Катарина Перишић (VI/2), Јована Николић (VI/2) и Катарина Николић (VI/2) са наставницом француског језика Маријом Димитријевић су учествовале на приредби поводом дана Франкофоније у ОШ "Јован Поповић". 

  

 

 Видео можете погледатиОВДЕ. 

 

Ученици наше школе су на општинском такмичењу у шаху у појединачној конкуренцији освојили осам медаља, а у екпиној конкуренцији заузели су прво место. 

 

 

 

 

Бројач посета

603375

Јавне набавке

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31