Главни мени

Музичку културу у школи "Др Арчибалд Рајс" предаје проф. Славица Тадић, дипломирани музичар.

            Музичка уметност у школи Др Арчибалд Рајс има изузетно велики значај. Рад који се одвија кроз редовну наставу и многобројне ваннаставне активности је на високом професионалном нивоу. Посебна пажња се посвећује музички талентованој деци са којом се ради на нивоу музичке школе.

Таленти су укључени у следеће ваннаставне активности

<!--[if !supportLists]--

  •     Хор старијих разреда –V, VIVII и VIII разред
  •     Воклани солисти (соло певачи)
  •     Инструментални солисти (деца која свирају на музичким инструментима)
  •     Посебан хор од 30 ученика који учествују у раду на великом пројекту.


РЕЗУЛТАТИ ПОСТИГНУТИ НА ТАКМИЧЕЊИМА

ИЗГЛЕД КАБИНЕТА

 


*Хор старијих разреда

-чине ученици од петог до осмог разреда. Они увежбавају и имају свој програм за Дан школе и остале приредбе. Деца са одличним гласовним могућностима из овог хора певају и у посебном хору. Овај хор ради на великом пројекту који је покренула издавачка кућа Мирослав у едицији Сунце библиотекеЗдрава свитања. Власник и директор издавачке куће, госпођа Мирослава Петровић, пружа велику подршку и помоћ хору у реализацији пројеката. Као резултат тога, хор школе је снимио свој први це-де. Заступљено је и често појављивање на телевизији, гостовања у Београду и у другим градовима. Присутна је и сарадња са црквом у оквиру које хор приређује концерте хуманитарног карактера за децу ометену у развоју, за пензионере и остале којима је помоћ потрбна.

*Вокални солисти

-имају редовне пробе и припремају се за приредбе и такмичења. На општинском такмичењу соло певача Златна сирена, сваке године освајају прва три места. Са доста успеха такмичари наступају и на градском такмичењу.


*Инструментални солисти

-су деца која иду у Музичкушколу и свирају на разним инструментима. На пробама се брижљиво бира програм, а затим редовно вежба. Након тога ова деца учествују на концерту за Дан школе, као и на годишњем концерту ученика школе Др Арчибалд Рајси у другим срединама ван школе.

         

         У овиру редовне наставе, у којој су обухваћена деца од трећег до осмог разреда, часови се одвијају на професионалном нивоу. Кроз узајамно уважавање, разумевање и поштовање које је присутно у односу  ученик –наставник. Деца се квалитетно мучички образују кроз разне музичке активности. У свакодневном раду постоји корелација са следећим наставним предметима: ликовна уметност, српски језик, енглески језик и руски језик. Држећи се принципа да у настави морају да буду заступљени рад , ред и дисциплина, и у редовној настави се постижу одлични резултати. Ученици одлазе из школе са одличним познавањем тематских целина које су везане за музичку уметност, што свакако потитивно утиче на њихово даље школовање и доприноси угледу школе.

         У школи се сваке године одржавају концерти познатих уметника, којима присуствују и унаставници и ученици. Школа Др Арчибалд Рајс била је прва, од четири одабране школе, у којој су гостовали Абориџини из Аустралије, а то  захваљујући изузетно доброј сарадњи професорке музичке културе са Музичком омладином.

У оквиру концертних активности деца одлазе на Коларац и тамо прате Међународно такмичење музичке омладине, које се одржава сваке године у месецу марту.

Бројач посета

709746

Јавне набавке

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31