Вест

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ – ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

У уторак 1.септембра 2020.године почиње школска 2020/2021. година.

Основна школа „Др Арчибалд Рајс“ ће у првом циклусу образовања и васпитања (ученици од 1- 4. разреда), организовати наставу према Упутству Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Овај вид наставе – „ОСНОВНИ МОДЕЛ у посебним условима“ подразумева да су сва одељења подељена у две групе. Обе групе долазе у школу сваког дана и имају наставу која се одвија у две смене. Прва смена почиње у 8.00 и траје до 10.25 часова. Друга смена почиње у 10.45 часова и траје до 12.35  часова. Трајање часа је 30 минута. Промена смена се врши на недељном нивоу.

У другом циклусу образовања и васпитања (ученици од  5 – 8 разреда), у оквиру посебног програма школа се одлучила за“ КОМБИНОВАНИ МОДЕЛ наставе“. Он подразумева следеће: Сва одељења су подељена на две идентичне групе. (Група „А“ и група „Б“). У првој недељи септембра група „А“ долази на наставу у понедељак, среду и петак, а група „Б“ долази на наставу у уторак и четвртак. У данима када нису у школи ученици су у обавези да наставу прате преко Јавног медијског сервиса (РТС) јер су планови рада и наставне јединице усклађени. Такође, комуникацију и подршку наставника ће имати преко платформе Google учионица, за коју се школа одлучила. Распоред  долазака група у школу мења се по данима и сменама на недељном нивоу. Часови трају по 30 минута. Настава за ученике почиње у 13.00 часова, а седми час се завршава у 17.10.

Ученици који су се одлучили да почев од 1. цептембра наставу прате на даљину путем Јавног медијског сервиса Србије имаће свакодневно приказивање часова у складу са распоредом, према утврђеној сатници приказивања часова. Настава за ученике првог циклуса основног образовања и васпитања (1 – 4 разред) биће емитована ма мултимедијској интернет платформи РТС Планета. Ученици петог разреда пратиће наставу на каналу РТС 2 са почетком у 8.00 часова и распоредом од три часа дневно, док ће се настава за ученике (6. – 8. разреда) емитовати на каналу РТС 3 са почетком у 8.00 часова. Према Стручном упутству ученик који се одлучио за наставу на даљину, проверу градива као и оцењивање има у својој основној школи у унапред договореним терминима са предметним наставником.

Распоред наставе можете видети на следећем линку https://www.rasporednastave.gov.rs/

Срећно,

Директорка  школе