Вест

Међународно истраживање читалачке писмености ПИРЛС 2021

Ученици 4/3 одељења су 8.априла учествовали у међународном истраживању које се реализује већ пет година у више од 50 земаља света. ПИРЛС мери међународне трендове развоја читалачке писмености ученика четвртих разреда (узраста 10 година) и пружа земљама учесницама у истраживању јединствену прилику да прикупе међународно упоредиве податке о читалачким компетенцијама ученика у том узрасту.

Република Србија први пут учествује у овом веома важном глобалном истраживању. Носилац овог истраживања у Републици Србији је Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, а потписник спровођења студије је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Тестирање је реализовано у форми папир – оловка по утврђеним процедурама и спровеле су га школски психолог Светлана Шапић, као координатор, и наставница француског језика, Мирјана Алимпијевић, као администратор тестирања. Контролор квалитета Милица Јаковљевић Радовановић је посматрала тестирање. Ученици су уживали читајући занимљиве текстове и решавајући задатке. На крају тестирања,  добили су поклоне.

Част нам је што је наша школа учествовала у овом значајном међународном истраживању.

[vcfastgallery columns=“2″ fg_type=“lightgallery“ fg_main_color=“#ffb554″ fg_secondary_color=“#ffffff“ fg_thumbs_grid=“thumbnail“ images=“6651,6652″]