Упис првака

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Родитељи деце која ће уписати први разред основне школе школске 2020/2021. године ће бити у могућности да у периоду од 22. марта до 28. маја 2021.године, преко портала еУправа  и услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета  у ОШ, закажу термин за упис и тестирање детета.

Родитељи могу позвати секретара школе на број телефона 065/2773-932, радним данима од 09-14 часова, како би заказали термин тестирања и уписа детета.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт  телефон 011/7350557.

Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обављаће се у периоду од 01. априла до 31. маја 2021. године. Истог дана ће педагог или психолог извршити тестирање ученика.

Родитељи приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику – подаци из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта и здравственог информационог сиситема се прибављају по службеној дужности, електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да га родитељ донесе у школу.

За сва додатна питања родитељи могу позвати секретара школе на број телефона 065/2773-932.

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ПРВАКА

Поштовани родитељи,

Влада Републике Србије донела је одлуку да се, услед тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави наставни рад у свим основним и средњим школама. (Службени гласник РС, бр. 30/2020 од 15.03.2020. године)

Упис у први разред ове школске године вршиће се почев од 01.04. 2021. године преко Портала еУправа.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу припремило је нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2021/2022. годину.
Наведене процедуре имају за циљ да поједноставе, у административном смислу, упис деце у први разред основне школе, како родитељима, односно другим законским заступницима деце, тако и школама.
Тако ће родитељу почев од 1.04.2021. године бити омогућено да електронским путем искаже интересовање за упис детета у одређену школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа. Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.
На порталу еУправа, по дефинисању датума уписа у основну школу, биће доступна услуга еЗаказивања за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу.
Преко апликације еУпис вршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта и податке о обављеном лекарском прегледу).

У први разред школске 2021/2022. године уписују се деца рођена од 1. марта 2014. до 1. марта 2015. године, а упис почиње у среду, 1. априла 2021. године.

Све додатне информације можете добити  на број телефона 065 2773932

сваког радног дана од 9 – 13 часова, као и на мејл os.drarajs@gmail.com

У наредним данима ћемо вас редовно обавештавати о  новим информацијама које будемо добијали од надлежних институција.

Након што се пријавите на Порталу еУправе и искажете интересовање за упис детета у први разред наше школе, позивамo вас да попуните упитник за потребе школе:

Упитник за упис у први разред школске 2021/2022 ОШ „Др Арчибалд Рајс“