Упис првака

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ПРВАКА

Поштовани родитељи,

Влада Републике Србије донела је одлуку да се, услед тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави наставни рад у свим основним и средњим школама. (Службени гласник РС, бр. 30/2020 од 15.03.2020. године)

Упис у први разред ове школске године вршиће се почев од 01.04. 2021. године преко Портала еУправа.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу припремило је нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2021/2022. годину.
Наведене процедуре имају за циљ да поједноставе, у административном смислу, упис деце у први разред основне школе, како родитељима, односно другим законским заступницима деце, тако и школама.
Тако ће родитељу почев од 1.04.2021. године бити омогућено да електронским путем искаже интересовање за упис детета у одређену школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа. Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.
На порталу еУправа, по дефинисању датума уписа у основну школу, биће доступна услуга еЗаказивања за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу.
Преко апликације еУпис вршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта и податке о обављеном лекарском прегледу).

У први разред школске 2021/2022. године уписују се деца рођена од 1. марта 2014. до 1. марта 2015. године, а упис почиње у среду, 1. априла 2021. године.

Све додатне информације можете добити  на број телефона 065 2773932

сваког радног дана од 9 – 13 часова, као и на мејл os.drarajs@gmail.com

У наредним данима ћемо вас редовно обавештавати о  новим информацијама које будемо добијали од надлежних институција.

Након што се пријавите на Порталу еУправе и искажете интересовање за упис детета у први разред наше школе, позивамo вас да попуните упитник за потребе школе:

Упитник за упис у први разред школске 2021/2022 ОШ „Др Арчибалд Рајс“